Klubélet és Utánpótlás

HA0DD Béla bácsi 95 éves

HA0DD Béla bácsi 95 éves

Nagy örömmel írjuk ezeket a sorokat, ugyanis a püspökladányi rádióklub tagja HA0DD - Szoboszlai Béla február 5-én ünnepelte 95. születésnapját, aki a Magyar Rádióamatőr Szövetséggel egyidős.

Béla bácsit a Rádiós Sportklubja részéről szerveződött lelkes csapat köszöntötte ezen a jeles napon, Szabó Laci HA0HW vezetésével. A klubtagok már hetekkel ezelőtt elkezdték szervezni a „meglepetés látogatást”. Egyeztettek, készülődtek, tortát rendeltek, hogy az ünnepeltnek a szép évforduló rádiós baráti körben igazi élmény lehessen.

2

 

Mivel a Rádióamatőr Szövetség vezetése sem kizárólag az utánpótlás biztosítására figyel, így természetesen a MRASZ részéről is felvettük a kapcsolatot a Klubbal, hogyan csatlakozhatunk a köszöntők táborához. Szabó Laci – mint általában - most is segítőkészen osztotta meg a látogatás részleteit, hogy HA6PX Csaba és HA7JTR Laci az elnökségből szintén felköszönthesse a Szövetség legidősebb tagját a születésnapján.

 3 medium  4

Béla bácsi mai napig aktívan rádiózik. Kedvenc üzemmódja a távíró, amelyet akár DX vadászatra, akár a mindennapi morze összeköttetések klasszikus QSO koreográfiája szerint szívesen alkalmaz az idő eltöltésére. Kitűnő szellemi frissességéről is kérdeztük. Mi a titka, hogy mai napig tevékeny és nem csak a hobbijában, hanem a számítógép kezelésében egyaránt? A válasz egyszerű és nagyon tanulságos volt: „Az életet nagyon fegyelmezetten kell élni ahhoz, hogy ez az állapot megadassék.”

Röviden beszámolt rádiós pályafutásáról, megmutatta állomását és mesélt az általa használt antennákról is. Bekapcsolta IC-7300-as készülékét és tartalék rádióját, amiket mindig üzemkészen tart a rádiós szobájában, hogy kapcsolatban tudjon lenni a számára kedves rádiós külvilággal.

5

Az ünneplő kis csapat felett az idő gyorsan elrepült, így Csabával – pozitív élménnyel feltöltődve - elköszöntünk. A találkozó apropóján Béla bácsitól megkaptuk személyre szóló QSL lapjainkat, amit nagy örömmel teszünk majd el gyűjteményünkbe.

A látogatásról és az ajándékok átadásáról készült fenti képeket fogadjátok szeretettel, ahogyan Béla bácsi fogadott bennünket ezen a szép vasárnap délelőttön!

Béla bácsi! Köszönjük, hogy itt vagy velünk és szép összeköttetéseket, nagyon jó egészséget kívánunk!

73 es ….  .-  .--.  .--.  -.--      -…  ..  .-.  -  ….  -..   .-  -.--