Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Venczel Márton HA7DC
Featured

Bemutatkozik Venczel Márton HA7DC

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőt mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni.

Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek.

És akkor lássuk a bemutatkozást...

Névjegy:

Név: Venczel Márton
Hívójel: HA7DC
Életkor: 12
Lakhely: Páty

 

ha7dc qso

 

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a rádiózással?
Nagypapám HA0LZ adószobájában gyakran láttam, hogy rádiózik, amikor elmentünk hozzá Nyírtelekre. aztán 10 évesen elvitt egy rádiós ifjúsági táborba, amit a MRASZ szervezett. Ott megszerettem a rádióforgalmazás mellett az iránymérést és morzét is.

Mikor sikerült levizsgáznod, és ki segített benne?
11 éves voltam mikor sikeres rádióamatőr vizsgát tettem. A felkészítésban nagypapám és apa segített. A felkészüléshez kaptam morzebillentyűt és programokat.

A rádióamatőrködés melyik részét tartod a legérdekesebbnek és miért?
Az iránymérés van az első helyen, mert szeretek futni és tájékozódni. A rádióamatőr vizsga után otthon kialakítottunk egy "adószobát". A MRASZ-tól használatra kaptam egy adóvevőt, apa és nagypapa pedig antennát készítettek.

Vannak-e terveid a rádiózással kapcsolatban a jövőre vonatkozóan?
Célkitűzésem, hogy egyszer rádióiránymérésben VB dobogós legyek. Rádióforgalmazásban minél több DX állomással forgalmazni és versenyeken elindulni.

Mondjál néhány szót magadról, vagy bármit, amit említésre méltónak találsz! (pl. van-e másik hobbid, mivel foglalkozol - iskola stb., család, bármi.
Szüleimmel együtt rendszeresen tájfutó versenyeken indulok. Érdekel az íjászat, futás, judo, fafaragás. A helyi cserkészcsapat tagja vagyok. A családdal, barátokkal síelni, evezni járunk. Szeretem a történelmet, sokat olvasok ilyen témájú könyveket.