Klubélet és Utánpótlás

Felújítás a Szekszárdi Rádió Klubban

Felújítás a Szekszárdi Rádió Klubban

A tavalyi éves közgyűlésen döntött arról a Szekszárdi Rádió Klub tagsága, hogy újitsuk fel az egyesület székházát.

Szeretnénk megpróbálkozni az utánpótlás neveléssel, de a klub helyiségei már olyan elhanyagolt állapotban voltak, hogy oda már nem lehetne gyerekeket becsalogatni.

IMG 20220503 103335 IMGP4101
eredeti állapot  

 

A tervezési stádiumbanmég nem lehetett tudni mennyi pénzt sikerül erre a célra költeni, ezért az volt az alap elv, hogy három szakaszra osztjuk a felújítást és úgy fejezzük be, ahogy az anyagiak engedik.
Ajánlatot a következő munkákra kértünk: az összes külső és belső nyílászáró cseréje, burkolatok csere, festés, vizesblokk kialakítása, világító testek cseréje, informatikai hálózat és oktató terem kialakítása. Az utolsó három tételt a klub tagjai csinálták, a többit szakemberek végezték. Az általuk végzett munka és anyagdíj 4,2 millió forintot tett ki, amiből 2,1 millió volt csak a nyílászárós projekt. Az összeg előteremtéséhez, a saját tőke mellett az önkormányzattól kértünk és kaptunk segítséget 1,5 millió forint értékben,tekintettel a rádió klub eddigi eredményeire. A saját tőkéhez szponzori támogatás és pályázaton elnyert összeg is hozzájárult.

IMG 20220922 173145 IMG 20220922 173210
volt meló bőven  

 

folyosó2 vizesblokk
de megérte  

 

raktár műhely
a raktárban még egy nosztalgia sarkot is kialakítottunk mechanikai és "forrasztó" műhely


Jelenleg az utolsó szakasznál járunk, ami az oktató teremhez az informatikai eszközök beszerzését takarja. A terv egy nyolc fős kabinet kiépítése, számítógépekkel,
internet hálózattal, projektorral.

adószoba oktató terem
adószoba oktató terem

 

Az még persze külön izgalmas kérdés, hogy sikerül-e fiatalokat becsábítani és megtartani. Ha negyven évvel fiatalabb lennék talán könnyebb lenne.

HA3KNA