Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Venczel Csongor HA0FOX

Bemutatkozik Venczel Csongor HA0FOX

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőt mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni.

Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek.

És akkor lássuk a bemutatkozást...

Névjegy:

Név: Venczel Csongor
Hívójel: HA0FOX
Életkor: 14
Lakhely: Nyírtelek

ha0fox qso

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a rádiózással?
Papámat HA0LZ-t többször láttam otthon forgalmazni. Aztán 7 évesen elvittek RIM versenyre, ahol nagyi HA0MP tanítgatta a fortélyokat: mérés, tájékozódás, térképhasználat stb. Édesapám is RIM-ezett, világversenyeken válogatott keret tagjaként dobogós helyezései is voltak.

Mikor sikerült levizsgáznod, és ki segített benne?
Korombeli RIM versenyző barátaim már korábban letették a vizsgát, ezért engem is noszogattak, aminek hatására tavaly én is levizsgáztam. A felkészülésemet nagyapám HA0LZ és szövetség is segítette.

A rádióamatőrködés melyik részét tartod a legérdekesebbnek és miért?
A RIM a kedvencem, mert ezt a szabadban kell végezni. Futás közben lehet lehet sorrendet felállítani, kombinálni, taktikázni az útvonal választással. Tagja vagyok a a RIM ifjúsági válogatott keretnek, tavaly a Romániában rendezett IFI VB-n sikerült csapatban bronz érmet, egyéniben pedig 2. helyet megszerezni.

Vannak-e terveid a rádiózással kapcsolatban a jövőre vonatkozóan?
Szeretnék rádiós tájfutásban további sikereket elérni, ezenkívül forgalmazásban minél több érdekes összeköttetést létesíteni.

Mondjál néhány szót magadról, vagy bármit, amit említésre méltónak találsz! (pl. van-e másik hobbid, mivel foglalkozol - iskola stb., család, bármi.
Szeretek sportolni, korábban kézilabdáztam is. Jelenleg röpizek, de szeretem a snowboardot, síelést, evezést és a gördeszkázást is. Szeretek programozni, számítógépen tervezni, ezért is jelentkeztem a középiskolába magasépítés szakra.