Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Mehringer Dóra HA7DR

Bemutatkozik Mehringer Dóra HA7DR

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőt mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni.

Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre,

hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek.

És akkor lássuk a bemutatkozást...

Névjegy:

Név: Mehringer Dóra

Hívójel: HA7DR

Életkor: 12

Lakhely: Biatorbágy

Dodó ardf

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a rádiózással?
Régóta láttam itthon, hogy Apa (HA2UF) bütyköl valamit meg rádiózik, de jobban csak akkor kezdett el érdekelni, mikor ikertestvérem, Marci (HA7MA) is elkezdett vele foglalkozni. Eleinte Apa egyik alkalmi hívójelét használtam (HA1MM) és Marcihoz becsatlakoztam a RIM edzésekre. A tájfutó edzéseken nagyon megtetszett a társaság és azóta is rendszeresen járok.

Mikor sikerült levizsgáznod és ki segített benne ?
2021-ben vizsgáztam le a barátnőmmel, Annával (HA7RA) és nővérével, Emmával (HA7GR) a MRASZ-ban tartott felkészítő tábor után. Marozsán Miki bácsi (HA5OM) segített bent a felkészülésben és előtte már itthon is sokat foglalkoztunk és gyakorolunk.

A rádióamatőrködés melyik részét tartod a legérdekesebbnek és miért?
Én azt tartom érdekesnek, hogy annyi emberrel lehet beszélni és egészben egy összetett rendszer van. Rádiózás után mindig megnézem a hívójeleket a qrz.com-on, hogy lássam, kivel beszéltem.

Vannak-e terveid a rádiózással kapcsolatban a jövőre vonatkozóan?
A rádiós tájfutásban szeretnék erősödni, hogy kicsit jobbak legyenek az eredményeim.

Mondjál néhány szót magadról, vagy bármit amit említésre méltónak találsz! (pl. van-e másik hobbid, mivel foglalkozol - iskola stb., család, bármi.
Nagyon szeretek olvasni, járok zenélni (citera) és népi énekre is.