Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Mehringer Márton HA7MA

Bemutatkozik Mehringer Márton HA7MA

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőt mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni.

Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek.

És akkor lássuk a bemutatkozást...

Névjegy:

Név: Mehringer Márton

Hívójel: HA7MA

Életkor: 12

Lakhely: Biatorbágy

Márton ardf

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a rádiózással?

Apa (HA2UF) és barátai révén ismerkedtem meg a rádiózással. Először csak forgalmazással foglalkoztam, de aztán mivel iskola mellett jártam heti két-három alkalommal futni, HA6PX Csaba bácsi ötlete miatt egyszer Apa elvitt egy RIM edzésre. Nagyon tetszett, meg a társaság is és így elkezdtem rendszeresen járni a Tatabánya környéki rádiós tájfutó edzésekre HA2QW Lali bácsihoz és HA2TAT Csabihoz.

Mikor sikerült levizsgáznod és ki segített benne ?

2020-ban vizsgáztam a MRASZ-ban, az volt az első felkészítő tábor, amikor helyben vizsgázni is lehetett. Ott akkor sokan segítettek nekünk felkészülni: MASAT Levente, HA3NU Weisz Laci bácsi és HA5OM Miki bá'.

A rádióamatőrködés melyik részét tartod a legérdekesebbnek és miért?

Az antennatelepítést tartom a legérdekesebbnek, mert szerintem az a legfontosabb ahhoz, hogy más földrészekkel tudjunk beszélni.

Vannak-e terveid a rádiózással kapcsolatban a jövőre vonatkozóan?

Szeretnék elmenni néhány DX expedícióra és szeretnék saját magam antennákat tervezni és azokat megépíteni, aztán fölszerelni.

Mondjál néhány szót magadról, vagy bármit amit említésre méltónak
találsz! (pl. van-e másik hobbid, mivel foglalkozol - iskola stb.,
család, bármi.
Ikertestvéremet, Dórát (HA7DR) és osztálytársunkat, Annát ( HA7RA) is sikerült megfertőzni. Két éve ők is hívójeles rádióamatőrök és az iránymérő edzésekre is általában együtt járunk.
Anna nővére, Emma (HA7GR) is csatlakozott a csapathoz. Gyakran rádiózunk így együtt alkalmi hívójelekkel (HG5KID), illetve már kétszer részt vettünk a decemberi YOTA aktivitáson is.

Nagyon szeretek sportolni, Annával már 6 éve járunk Biatorbágyon atlétikára.