Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Marton-Bódi Márton HA8MBM

Bemutatkozik Marton-Bódi Márton HA8MBM

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőt mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni.

Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek.

És akkor lássuk a bemutatkozást...

Névjegy:

Név: Marton-Bódi Márton
Hívójel: HA8MBM
Életkor: 13
Lakhely: Pécs

HA8MBM 1

CQ CQ de HA8MBM/P

 

HOGYAN ÉS MIKOR ISMERKEDTÉL MEG A RÁDIÓZÁSSAL?
Én 3 éve egy cserkész program alatt ismerkedtem meg a rádiózással, amikor a szervezők kis PMR rádiókkal kommunikáltak egymással. Nagyon megtetszett a rádiózás, így én is vettem PMR rádiót, utána CB-vel folytattam, utána jött a rádióamatőrködés.

MIKOR SIKERÜLT LEVIZSGÁZNOD, KI SEGÍTETT BENNE?
Nekem leginkább az internet volt segítségemre, a családban senkinek sincs köze a rádiózáshoz, de sokat segített, és a tanfolyamot is ő juttatta el hozzám HA8DNP Nándi.

A RÁDIÓAMATŐRKÖDÉS MELYIK RÉSZÉT TARTOD A LEGÉRDEKESEBBNEK, MIÉRT?
Számomra a legérdekesebb az amatőrködésben a rádiók elektronikai része, felépítése. Szeretem a versenyeket, de a 80 méteren a csevegéseket is.

VANNAK-E TERVEID A RÁDIÓZÁSSAL KAPCSOLATBAN A JÖVŐRE VONATKOZÓAN?
Az elsődleges terv az S9-es zajom megszűntetése. Szeretném fejleszteni az állomásomat, a közeljövőben a morzét is megtanulni.

MONDJÁL NÉHÁNY SZÓT MAGADRÓL, VAGY BÁRMIT AMIT EMLÍTÉSRE MÉLTÓNAK TALÁLSZ! (PL.: VAN-E MÁSIK HOBBID, MIVEL FOGLALKOZOL -ISKOLA STB... CSALÁD, BÁRMI).
Másik hobbim a ,,bütykölés" (forrsztás, szerelgetés), Arduino projektek készítése, programozása. Három testvérem van nővérem 16, kisöcsém 4 éves, és még kisebb kisöcsém 1,5 hetes. Szeretem a Fizika, kémia és matek tantárgyat. A hívójelem azért 8-as körzetű, mert amikor igényelni kellett a hívójelet, akkor nem tudtam, hogy léteznek ilyen körzetek, és a 8-as szám tetszett nekem.