Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Nemes Nóra HA5YN
Featured

Bemutatkozik Nemes Nóra HA5YN

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőt mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni.

Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek.

És akkor lássuk a bemutatkozást...

Névjegy:

Név: Nemes Nóra

Hívójel: HA5YN

Életkor: 11

Lakhely: Budapest

5yn

Ifjúsági ARDF VB 2022

 

  Hogyan és mikor ismerkestél meg a rádiózással?

> 2021 nyarán részt vettem a MRASZ által szervezett RIM táborban, itt még csak az irányméréssel ismerkedtem meg, ami nagyon megtetszett. A tábor után nem sokkal, augusztusban megismerkedtem a rádiózással a Bordányi rádióamatőr találkozón.

Mikor sikerült le vizsgáznod és ki segített benne ?

> 2021 októberben vizsgáztam le a szüleim és a testvérem segítségével, aki akkor már hívójellel rendelkezett. A felkészülésben MRASZ-nál szervezett vizsgafelkészítő is segített.

A rádióamatőrködés melyik részét tartod a legérdekesebbnek és miért?

> A rádióstájfutást tartom a legizgalmasabbnak mert szeretek sportolni és a hétköznapokon heti két alkalommal futó edzésre járok a lakóhelyemtől nem messze.

Vannak-e terveid a rádiózással kapcsolatban a jövőre vonatkozóan?

> Szeretnék rádióstájfutó versenyekre járni minél többször.

Mondjál néhány szót magadról, vagy bármit amit említésre méltónak találsz! (pl. van-e másik hobbid, mivel foglalkozol - iskola stb., család, bármi.

> Szeretek sportolni, biatlonozok ( úszás, futás), rajzolni, olvasni és gitározni és a szüleimmel és testvéremmel túrázni.