Klubélet és Utánpótlás

Bemutatkozik Juhász Lilien HA2LY

Bemutatkozik Juhász Lilien HA2LY

Ebben a sorozatban mindig egy-egy utánpótlás korú fiatal rádióamatőr mutatkozik be a "nagyközönség" előtt.

Bízom benne, hogy nagyon hosszú lesz a sor és sok ifjú rádióamatőrt tudunk ebben a rovatban bemutatni. Ha fiatal (25 év alatti) rádióamatőr vagy, akkor légy szíves az itt megjelenő sorozatban lévő kérdésekre adott válaszaidat küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy téged is megismerhessen a magyar rádióamatőr társadalom. Az E-mailben csatolmányként legalább egy fényképet is kérek. És akkor lássuk a bemutatkozást...

NÉVJEGY:

Név: Juhász Lilien

Hívójel: HA2LY

életkor: 16

lakhely: Tatabánya

 

HA2LY

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a rádiózással?

Apukámnak köszönhetően már egészen kicsi koromban megismerkedtem a rádiózással. Ő szintén rádióamatőr, HA2JP a hívójele. A szobájában volt egy nagy asztal tele rádiókkal, amik folyamatosan szóltak, sokszor még este is, mert akkor lehetett a legjobban rádiózni.

Mikor sikerült levizsgáznod és ki segített benne?
2021-ben, egészen pontosan október 28-án tettem le a kezdő amatőr vizsgát a MRASZ székházban; majd igényeltem hívójelet, ami hamarosan meg is érkezett. Ez lett a HA2LY. A kezdeti lépésekben apukám segített, illetve a MRASZ vizsga felkészítő táborban HA3NU Laci, HA5LN Tibi, HA0LZ Miki, HA5OM Miki bácsi segített sokat.

A rádióamatőrködés melyik részét tartod a legérdekesebbnek  és miért?
 
A rádióforgalmazást, a versenyeket szeretem a legjobban. A ritka és távoli állomásokkal létrejött összeköttetések mindig nagy örömmel töltenek el.

Vannak-e terveid a rádiózással kapcsolatban a jövőre vonatkozóan?
 
Rövidtávú tervem a YOTA versenyeken minél jobb eredményeket elérni, később a NOVICE vizsgát letenni. Minden érdekel, jelenleg nincs csak egy konkrét dolog, majd idővel kialakul. Szívesen vennék rész expedíciókon.

Mondjál néhány szót magadról, vagy bármit amit említésre méltónak
találsz! (pl. van-e másik hobbid, mivel foglalkozol - iskola stb.,
család, bármi.)
 
16 éves leszek decemberben, 2. osztályos gimnazista vagyok.  Két testvérem van: az öcsém 12, a kishúgom 5 éves.
Rádiós irányméréssel is szívesen foglalkozom.