Dx és Diploma hírek

„Itt járt Marconi” díj.
Featured

„Itt járt Marconi” díj.

„Itt járt Marconi” díj egy nemzetközi rádióamatőr díj, amelyet az A.R.I. Fidenza Radio Club (www.arifidenza.it) szervez,

az A.R.I., Associazione Radioamatori Italiani (Olasz Rádióamatőr Liga) tagjaként, a "Marconi Múzeum" (Guglielmo Marconi Alapítvány) - www.museomarconi.it - szponzorálásával, történelmi tanácsadásával és felügyeletével.

A díj fő célja, hogy történelmi emléket állítson néhány olyan fontos és jelentős olasz városnak, ahol Marconi tudományos kísérleteket végzett a rádiótechnika, a távolsági kommunikáció, a rádiós iránymérés és más területeken olyan kísérleteket, amelyek a következő időszakokban kulcsfontosságúnak bizonyultak a műszaki és tudományos fejlődés és a vezeték nélküli kommunikáció fejlődése szempontjából.

A díj odaítélésének időszaka a teljes 2023-as évben tart. (Itt járt Marconi díj:  2023 január 1-től, 2023 december 31-ig.)
Minden hónapot egy adott olasz városnak szentelnek, amely kapcsolódik Guglielmo Marconi történetéhez, és egy másik különleges hívójelhez van párosítva:
További részletek, különleges hívójelek és a díjazás szabályai a hivatalos honlapunkon található: www.arifidenza.it

Cristiano Cornini , IW4CLV
A.R.I. Fidenza Rádióklub elnöke
www.arifidenza.it